fbpx

Jokainen asuntoaan myyvä haluaa tietysti saada vanhasta kodistaan mahdollisimman hyvän hinnan. Asuntokauppa on kuitenkin monimutkaisempaa kuin käytettyjen autojen tai huonekalujen ostaminen netistä: kiinteistön hintaan ja haluttavuuteen vaikuttaa lukuisia eri tekijöitä, joita asiaan perehtymätön ei välttämättä osaa ottaa huomioon.

Asunnon myyminen kiinteistönvälittäjän kautta on kannattavaa paitsi lompakkosi, mutta myös oman jaksamisesi kannalta. Monilla onkin hyviä kokemuksia kiinteistönvälittäjistä – lue siis alta 5 syytä, miksi sinunkin kannattaa laittaa asunto myyntiin kiinteistönvälittäjän kautta!

1. Kiinteistönvälittäjä tietää asuntosi oikean arvon – ja saa sen siten nopeammin myydyksi

Kiinteistön taloudellisen arvon liioitteleminen on yksi asunnonmyyjien suurimmista, mutta ymmärrettävimmistä virheistä. On helppoa asettaa hintapyyntö kymmeniäkin tuhansia euroja todellisuutta suuremmaksi, kun kyseessä on talo, jossa on asunut vuosikausia. ”Tunnelisän” lisääminen myyntihintaan tapahtuu monesti tiedostamattakin, mistä syystä kiinteistönvälittäjä osaa antaa talostasi paljon realistisemman hinta-arvion. Liian korkea hinta karkottaa luonnollisesti ostajaehdokkaita.

Vaikka myyt monia muistoja sisältävää kotiasi, uudelle ostajalle ne ovat vain tyhjiä seiniä, kunnes he tekevät siitä itselleen uuden kodin. Asiansa osaava kiinteistönvälittäjä antaa hinta-arvionsa puhtaasti faktapohjaisesti perustuen kodin kunnon, asuinkunnan, naapuruston ja sijainnin perusteella.

2. Myyntityö ja byrokratia jää muiden hoidettavaksi

Asuntokauppaan liittyy yllättävän paljon paperi- ja selvitystyötä. Erilaisia sopimuksia, valta- ja velkakirjoja saa täyttää usein ison pinon ennen kuin asunto vaihtaa kahden yksityishenkilön kesken omistajaa. Ja sitä ennen täytyisi tietysti etsiä asunnolle ostaja, mikä ei sekään ole läpihuutojuttu: varsinkin kasvukeskuksissa kilpailu myyntikohteista on kovaa, jolloin yksittäisen kodinomistajan on vaikeaa saada omaa myynti-ilmoitustaan näkyville.

Kiinteistönvälittäjät sen sijaan mainostavat kohteitaan aktiivisesti netissä ja sanomalehtien palstoilla. Yksityiselle myyjälle tämän kaltaiset markkinointikampanjat kävisivät todella kalliiksi, mutta kiinteistönvälitysfirmoille se on arkipäivää – he tietävät, miten asuntosi saadaan parhaiten esiin merkkirajoitetulla palstailmoituksella.

3. Kiinteistönvälittäjä osaa löytää kotisi myyntivaltit ja ongelmakohdat

Kiinteistönvälittäjä pystyy tarkastelemaan myyntikohdetta ulkopuolisen silmin, jolloin hän myös pystyy bongaamaan mahdolliset myyntiin vaikuttavat yksityiskohdat kodissasi – hyvässä ja pahassa. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä saattaa esimerkiksi huomata ensimerkkejä laho- ja kosteusvaurioita, mistä asunnon nykyinen omistaja ei ole laisinkaan tietoinen. Ja yhtä lailla kiinteistönvälittäjä tietää, jos kotisi on sijainniltaan, pohjaratkaisultaan tai muilta osin poikkeuksellisen kysytty kohde.

Kun asuntoa tarkastelee kiinteistönvälittäjän kanssa ostajan näkökulmasta, on helpompaa arvioida mahdollisia remonttitarpeita – jos nyt sijoittaa saneeraukseen 10 000 €, voisiko se nostaa hintapyyntiä jopa 50 000 € edestä? Vai pitäisikö remontti jättää uuden ostajan kontolle ja tyytyä pienempään myyntihintaan?

4. Kiinteistönvälittäjä on luotettava kauppakumppani

Aina, kun käydään kauppaa isoista rahasummista, ostajan oikeus- ja kuluttajaturva on huomattavasti parempi, kun myyjänä on yksityishenkilön sijaan yritys. Yrityksellä on maine suojeltavanaan – jos sillä on liian paljon tyytymättömiä asiakkaita, pian koko yritystä ei enää ole olemassakaan. Leijonanosa asuntokaupasta käydään Suomessa kiinteistönvälittäjien kautta ja luotettavuus on suurin syy siihen.

Kiinteistöalan provisiopalkkamalli pitää huolen, että kiinteistönvälittäjä haluaa saada myyntikohteistaan parhaan mahdollisen hinnan – pysytellen kuitenkin realistisessa hintahaarukassa.

5. Voit keskittyä itse uuden asunnon etsimiseen ja muuttokuorman pakkaamiseen

Kiinteistönvälittäjää käyttämällä säästät aikaa itsellesi ja uuden asunnon etsimiseen – kannattaa kysyäkin kiinteistönvälittäjältäsi, olisiko hänellä sattumalta myynnissä juuri sinulle sopivaa kohdetta. Muuttaminen on tarpeeksi stressaavaa jo muutenkin kaikkine pakkaamisineen päivineen, joten miksetpä ottaisi avuksesi kiinteistönvälittäjää, joka hoitaa suurimman työn sinun puolestasi!Haluatko lisää asiakkaita verkkosivuillesi?

Me olemme Myyntikuutio, ja autamme yrityksiä kaikilta liiketoiminnan aloilta. Onko sinun yrityksesi se, jonka autamme näkymään paalupaikalla toimialallasi?

Tykkäsitkö? Jaa juttu sosiaaliseen mediaan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn